Klassiek op Zuid

De musici van Klassiek op Zuid

In het seizoen 2013-2014 spelen de volgende musici mee met Klassiek op Zuid:

Miranda Rademaker
Miranda Rademaker - viool

Als kleuter was ik heel verlegen, en durfde niet eens naar de buren te zwaaien. Maar als ik een draaiorgel hoorde, durfde ik zomaar op straat te dansen! Muziek vond ik leuk, en na de destijds verplichte twee jaar Algemene Muzikale Vorming op de muziekschool mocht ik toen ik 9 jaar was eindelijk een instrument gaan spelen. Ik twijfelde tussen accordeon en viool, maar de viool won het. Die vond ik zo lekker vasthouden.....
Na een paar maanden les bij Rita Holsheimer wist ik het al: ik wilde viooljuf worden! Drie jaar later zat ik op de speciale Jong Talent Afdeling van het Conservatorium in Den Haag. Daar kreeg ik vioolles van Qui van Woerdekom en kon tegelijkertijd mijn VWO diploma halen. Daarna ging ik naar de vakopleiding van het conservatorium, bij o.a. Theodora Geraets en Vera Beths, en ondertussen begon ik al mijn eigen lespraktijk op te zetten. Veel van mijn leerlingen zijn inmiddels zelf beroepsmusicus geworden, veel anderen spelen gewoon voor hun plezier. Naast het lesgeven ben ik altijd zelf blijven spelen. Als concertmeester van het Autunno ensemble (een heel goed amateurstrijkorkest) en in beroepsorkesten zoals Concerto Rotterdam (nu 440 HZ) en Sinfonia Rotterdam.
Van dat laatste orkest ben ik ook ongeveer 3 jaar lang zakelijk leider geweest; een hectische tijd, maar wel een tijd waarin ik veel ervaring heb opgedaan met de organisatorische kant van de muziekpraktijk! De combinatie van mijn ervaringen als violiste, viooldocente, en organisator hebben uiteindelijk geleid tot "Klassiek op Zuid".
Het initiatief is van mij gekomen, maar inmiddels is het een serie van ons allemaal!