Klassiek op Zuid

Klassiek op Zuid: Muziek en meer!

Naast de reguliere concerten organiseert Klassiek op Zuid ook andere activiteiten, zoals workshops, schoolprojecten, Klassiek op Zuid junior, samenspel voor volwassen beginners.

Workshops De vier programma's van de concertserie worden elk thematisch gekoppeld aan een workshop. Daarbij gaat het niet alleen om muziek, maar ook bijvoorbeeld beeldende kunst, multimedia en theater. Heel bijzonder! In onze digitale nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de inhoud van deze workshops en hoe u zich daarvoor op kunt geven. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@klassiekopzuid.nl.

Eerste workshop gaat van start: Workshop Keramiek voor muziekliefhebbers
workshop

Schoolprojecten
De afgelopen jaren hebben we al een aantal succesvolle schoolprojecten georganiseerd. Zo'n schoolproject bestaat uit workshops en een eindpresentatie. Daarin worden mooie, leuke, toegankelijke klassieke stukken gespeeld door leden van Klassiek op Zuid, afgewisseld met liedjes over hetzelfde onderwerp. Deze liedjes worden door de kinderen gezongen, en begeleid door de musici van Klassiek op Zuid. Bijzonder hieraan is dat de hele school mee kan doen, ook kinderen die nog nooit een muziekinstrument hebben gespeeld!

Klassiek op Zuid junior
Natuurlijk zijn er ook kinderen die wl een muziekinstrument bespelen. En daaronder kinderen die dat al heel goed doen! Ook zij krijgen de mogelijkheid om samen te spelen in bijvoorbeeld een strijkkwartet, de junior versie van Klassiek op Zuid!
Kinderen en jongeren tussen 10 en 18 jaar die hun instrument goed beheersen en graag kamermuziek willen spelen, kunnen zich aanmelden bij miranda@klassiekopzuid.nl of bel naar 06 - 24 24 98 55.

Een aantal van hen speelt nu samen en heeft een eigen strijkkwartet opgericht, de junior versie van Klassiek op Zuid! U zult deze getalenteerde kinderen dit seizoen zeker een aantal keren kunnen horen bij de reguliere Klassiek op Zuid-concerten.

Kinderconcerten
De muziekstukken bij de reguliere concerten van Klassiek op Zuid duren voor de allerkleinsten soms misschien wel erg lang. Daarom ontwikkeld Klassiek op Zuid ook een aantal concerten speciaal voor kinderen. En voor hun ouders en grootouders natuurlijk! Houdt u voor data en locaties de website en nieuwsbrief in de gaten.

Samenspelen voor volwassenen beginners
Heeft u pas op volwassen leeftijd een muziekinstrument leren spelen? Zou u graag samen willen spelen met anderen van hetzelfde niveau, of mee willen doen in een orkest, maar weet u niet hoe dat werkt? Via Klassiek op Zuid is een mogelijkheid ontstaan om in kleine groepjes en binnenkort ook in orkestverband te leren samenspelen! Wilt u meer informatie, stuur dan een e-mail naar miranda@klassiekopzuid.nl of bel naar 06 - 24 24 98 55.